Đoković na videosastanku upozorio sve tenisere da će se US Open teško održati

Španski list Marca piše da se srbijanski teniser Novak Đoković kao predsjednik Udruženja igrača obratio kolegama na videosastanku te da ih je upozorio kako će u ovim okolnostima teško putovati za SAD gdje je planirano igranje US Opena. Pomenuti Grand Slam trebao bi se održati od 31. augusta do 13. septembra, no zbog posljednjeg vala koronavirusa i rapidnog širenja ove zaraze, veliko je pitanje šta će se uopšte desiti s organizacijom ovog turnira i da li će igrači biti u mogućnosti da dođu u SAD.

Tamošnji epidemiolozi upozoravaju da se situacija posljednjih sedmica znatno pogoršala, a u četvrtak je u ovoj državi bilo čak 55.000 novozaraženih koronavirusom, što je ujedno i najveći dnevni porast koji je jedna država zabilježila.

Strah je, upravo iz tog razloga, da bi u SAD-u moglo biti i 100.000 novozaraženih na dnevnoj bazi ukoliko se mjere ne pooštre i ukoliko se zaraza nastavi ovako širiti.

To je ujedno i ključni razlog zbog kojeg Marca izvještava da je Đoković poručio svojim kolegama kako će odlazak na US Open biti izuzetno zahtjevan, kao i sam povratak iz Amerike jer će svi igrači morati biti u dvosedmičnom karantinu, iako je ubrzo nakon povratka u Evropu planiran Masters 100 turnir u Madridu, a nakon toga i Roland Garros.

Očekuje se da precizne informacije o načinu i mogućnosti organizovanja US Opena budu poznate do 10. jula.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*