(Video) Počelo obilježavanje programa „11. juli u Tuzli“ Dani sjećanja na genocid u Srebrenici

Medžlis Islamske zajednice Tuzla povodom 11. jula, Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, organizuje program pod nazivom „11. juli u Tuzli“. Ovogodišnji program obuhvata nekoliko aktivnosti koje će se realizovati do 13. jula, a prva je održana sinoć na Trgu slobode gdje je upriličena projekcija dokumentarnog filma „Glogova – neispričana priča“ autora Avde Huseinovića.

Riječ je o filmu  koji govori o početku agresije na Bosnu i Hercegovinu, egzekuciji bošnjačkog civilnog stanovništva, herojskom otporu agresiji i genocidu nad Bošnjacima.

Istim povodom u haremu džamije „Tevba“ u Gornjim Čaklovićima  večeras će biti promovisana knjiga „Srebrenica, zaboraviti ne smijem, halaliti neću“ autora Hasana Hasanovića. Dan kasnije na Trgu slobode planiran je centralni program manifestacije. 13. jula 2020. godine u prostorijama biblioteke „Behram-beg“bit će organizirana promocija zbirke radova „Djeca Srebrenice“.

Program „11. juli u Tuzli“ koji za cilj ima njegovanje kulture sjećanja o genocidu počinjenom  nad Bošnjacima realizuje se uz podršku Muftijstva tuzlanskog i Grada Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*