Film “Sin” rediteljice Ines Tanović će premijerno biti prikazan na otvaranju SEEfest-a u Los Angelesu

Film “Sin” rediteljice Ines Tanović bit će premijerno prikazan u Sjevernoj Americi na otvaranju online kina na SEEfest-u (South East European Film Festival) 10. jula ove godine u Los Angelesu. SEEfest se održava od 2002. godine, a kroz svoje festivalsko izdanje kao i kroz projekcije koje organizuje tokom cijele godine promovise kulturnu različitost Jugoistočne Evrope.

Također, SEEfest organizuje i konferencije te filmske retrospektive, funkcioniše kao kulturni punkt za filmske profesionalce.

Ove godine će putem online kina biti prikazan i film “Sin” koji je svjetsku premijeru imao na 25. Sarajevo Film Festivalu.

Film “Sin” je priča o Armanu (18) koji je usvojen dok je još bio beba. Nedugo zatim, porodica je dobila biološkog sina. Dok se Arman bori protiv demona svoje prošlosti, u isto vrijeme pokušava zaštiti svog mlađeg brata Dadu (14) od svih izazova današnjeg Sarajeva: droge, oružja, odlaska na ratište na Bliskom Istoku.

Ova drama prati porodicu koja je slomljena unutarnjom napetošću dok se bore da prežive u Bosni. Uloge u filmu ostvarili su Dino Bajrović, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Lidija Kordić, Jasna Ornela Berry i Emir Hadžihafizbegović.

Film je nastao u produkciji kuće Dokument iz Sarajeva kao koprodukcija BiH, Hrvatske, Rumunije i Slovenije. Rediteljica i scenaristica filma je Ines Tanović, montažu potpisuje Redžinald Šimek, direktor fotografije je Mitja Ličen, a producent Alem Babić.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*