(VIDEO) Dug put bijega od nasilja: Volonteri pozvani na učešće u projektu Udruženja “Amica Educa” „Prekidanje tišine o rodno zasnovanom nasilju“

Udruženje “Amica Educa” poziva volontere da se prijave za učešće na projektu „Prekidanje tišine o rodno zasnovanom nasilju“. Projekat planira doprinijeti prevenciji rodno zasnovanog nasilja kroz informisanje, edukaciju i komunikaciju baziranu na društvenim vrijednostima koje podržavaju jednaka prava i poštovanje prema svim članovima zajednice bez obzira na njihov spol.

Projekat, u trajanju od 12 mjeseci, će se realizovati u osnovnoj školi Mramor na području grada Tuzle, a volonteri će tokom augusta biti edukovani za sve što je potrebno da znaju u okviru učešća na projektu. O njihovim aktivnostima, načinu prijave ali i svim problemima koje ova tema donosi, govorila je Selma Mustačević koordinatorica gender projekata Udruženja Amica Educa, koja je gostovala u našem kolažnom programu “Nedjeljom od 5”.

Između ostalog je prezentovala i statističke pokazatelje koji otkrivaju tamnu stranu ove teme, te probleme sa kojima se žrtve suočavaju kroz dug put izlaska iz nasilja.

Više u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*