Kanye West ne odustaje od predsjedničke kandidature, prikuplja glasove u Južnoj Karolini

Nakon što je prije dvije sedmice najavio svoju kandidaturu za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, poznati reper Kanye West ove nedjelje sprema se za novi događaj svoje kampanje koji će se održati u Južnoj Karolini, u 17 sati prema lokalnom vremenu. Najavljeni događaj održat će se u Exquis Event Centru u sjevernom Charlestonu, javlja ABC News, a događaju mogu prisustvovati samo odabrani gosti.

Oni koji žele prisustvovati moraju se prijaviti na Westovoj novoj web stranici, kanye2020.country, iako na stranici još nema opcije prijavljivanja na događaj.

Prema kopiji pozivnice u posjedu ABC News, svi gosti će morati potpisati takozvani Covid-19 obrazac te držati fizičku distancu i nositi masku na događaju. West će također održati press konferenciju prije mitinga u Charlestonu.

Ranije ovog dana West je objavio da traži pribavljanje potpisa kako bi se pojavio na izbornom listiću u Južnoj Karolini. Podsjetimo da je već potvrđeno da će se pojaviti na listićima u saveznoj državi Oklahoma jer je uplatio 35.000 dolara kako bi se kandidirao kao nezavisni kandidat. On je jedan od trojice nezavisnih kandidata, i to Jade Simmonsa i Brocka Piercea.

Ipak, nije posve jasno kako će se West kandidirati u Južnoj Karolini s obzirom da je krajnji rok za podnošenje potpisa bio 15. juli. Ipak, država dozvoljava nezavisnim kandidatima da plate 35.000 dolara naknade u slučaju kašnjenja, što je West iskoristio i u slučaju Oklahome.

Podsjetimo, prema Forbesu reper vrijedi nešto više od milijardu dolara.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*