Habib Nurmagomedov i Justin Gaethje će se boriti za titulu u oktobru

Habib Nurmagomedov će se boriti protiv Justina Gaethjea u oktobru, izjavio je šef UFC-a Dana White. White je izjavio da će se UFC-ove borbe nastaviti održavati na Otoku Yas u Abu Dhabiju, te da je naredni veliki okršaj koji će uslijediti ove jeseni borba za titulu u lakoj kategoriji.

Justin Gaethje je osvojio privremeni pojas pobjedom nad Tonyjem Fergusonom nakon što Habib nije mogao izaći iz Rusije zbog pandemije koronavirusa.

Iako se nagađalo da bi se Habib mogao oprostiti nakon smrti oca, čini se da od toga nema ništa.

“Abu Dhabi je novi borilački glavni grad svijeta. Nekad je to bio Las Vegas, a sada su najbolji borci svijeta u Abu Dhabiju. Nastavit ćemo dovoditi vrhunske borce, a sljedeći u oktobru je Habib”, rekao je White u razgovoru za The National.

“Osim Habiba i Gaethjea, za titulu u srednjoj kategoriji borit će se Israel Adesanya i Paulo Costa, te u slamka kategoriji Weili Zhang i Rose Namajunas. Sve su to borbe prvaka protiv prvih izazivača”, poručio je White.

Ipak, izvijesno je da Habiba nećemo još dugo gledati u oktagonu. Nurmagomedov je, podsjećamo, najavio da će se nakon 30. borbe u karijeri povući. Sada je na skoru 28-0.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*