U Hronici plus o podršci Grada Tuzla obrtnicima i samostalnim privrednicima tokom pandemije korona virusa (VIDEO)

Grad Tuzla nedavno je objavio  dva  javna poziva  za dodjelu bespovratnih sredstava za subvencije fizičkim licima koja su registrovana za obavljanje samostalnih djelatnosti i obrta na području grada, a sve sa ciljem ublažavanja posljedica proglašenja nesreće uzrokovane pandemijom  korona virusa. Oba javna poziva su okončana . U ponedjeljak je objavljena konačna liste korisnika koji su ostvarili subvenciju u iznosu od 500 KM po korisniku. Pravo na subvenciju ostvarilo je tačno  513 obrtnika  s područja grada. Za ove namjene je ukupno podijeljeno 226 hiljada i 800 KM. Svim korisnicima će sredstva biti uplaćena do 31. Jula.

Trenutno je objavljen i javni poziv poljoprivrednim proizvođačima sa prebivalištem u Tuzli, a koji su izvršili proljetnu sjetvu, da mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje prava na novčanu podršku za proljetnu sjetvu u 2020toj godini.

U planu su još četiri javna poziva do kraja godine, o čemu nam je više u Hronici plus govorio Zijad Lukavić, pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*