Druženje rukometaša BiH i građana u Kataru

Ambasada Bosne i Hercegovine u Dohi  je, u čast rukometne reprezentacije BiH,organizirala prijem i druženje rukometaša sa brojnim građanima BiH koji žive u Kataru, piše novinska agencija Patria.

Na prijemu koji je organiziran u predvorju Amabasade u Kataru , veleposlanik Bosne i Hercegovine Tarik Sadović je u pozdravnom obraćanju čestitao našoj rukometnoj reprezentaciji na sjajnom sportskom uspjehu, naglasivši da je plasman u završnicu Svjetskog prvenstva, među najbolje rukometne reprezentacije svijeta, uspjeh koji je vrijedan poštovanja i divljenja.

– Neki kažu da ste nadmašili sebe. Ja mislim da ste samo našli ono najbolje u sebi i u svojim saigračima – rekao je Sadović.

Dodao je da je plasmanom na Svjetsko prvenstvo BiH reprezenatacija ispisala jednu divnu sportsku priču na koju smo svi ponosni i istakao da ćemo ih  svim srcem bodriti u Dohi, kako bi se ta priča nastavila. Naglasio je da iz ovog tima zrače sportski duh i zajedništvo i čestitao im na tome.

Direktor rukometne reprezentacije BiH Mirza Muzurović zahvalio je na prijemu i srdačnoj dobrodošlici i izrazio zadovoljstvo što prijemu prisustvuje veliki broj naših građana. Dodao je da će reprezentacija dati sve od sebe da postigne najbolji rezultat, a velika podrška sa tribina u tome im može mnogo pomoći.

Druženje i razgovori, autogrami i zajedničko fotografiranje protekli su u prijatnom i srdačnom ozračju.

Svjetsko rukometno prvenstvo u Dohi počinje 15. januara 2015. godine, a reprezentacija BiH prvu utakmicu igra 16. januara sa Iranom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*