Gradsko vijeće Tuzla: Usvojen Nacrt statuta Grada Tuzla

Gradsko vijeće Tuzla usvojilo je Nacrt statuta Grada Tuzla, te ga uputilo u javnu raspravu koja će trajati 45 dana. Najviše pažnje vezano za ovaj dokument posvećeno je članu koji se odnosi na način izbora članova savjeta mjesnih zajednica.

Usvojen je i Program rada Vijeća za ovu godinu, te Informacija o izvršenju Programa rada u prošloj godini, pri čemu je istaknuto da je Vijeće u 2014.godini premašilo normu.

Gradsko vijeće  je usvojilo i izvještaj o radu Komisije za odobravanje jednokratne pomoći pripadnicima branilačke populacije, kao i Pravilnik o kriterijima i postupku za odobravanje jednokratne pomoći pripadnicima ove populacije.

Za ovu godinu u gradskom Budžetu predviđeno je 5 posto više sredstava u odnosu na dosadašnjih 300 hiljada KM.

Vijećnici Gradskog vijeća Tuzla prihvatili su izvještaje o radu i poslovanju u 2013.godini javnih preduzeća “Radio – televizija 7”, “Vodovod i kanalizacija” i “Centralno grijanje” Tuzla.

Gradsko vijeće je podržalo i inicijativu Mirnesa Ajanovića iz Bosanske stranke kojom se traži od Visokog predstavnika u BiH, da odmah zatraži održavanje sjednice Ujedinjenih nacija, kao i održavanje sjednica Evropskog parlamenta, Evropske komisije i Vijeća EU, a u povodu stravičnog zločina nad francuskim novinarima, kao i brutalnih zločina nad muslimanima i džamijama u Francuskoj i drugim državama Evropske unije.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*