Apel iz Bijeljine: Stanje u bolnici teško

U Kovid bolnici u Bijeljini do devet časova hospitalizovano je 36 bolesnika, od kojih je pet na respiratorima, dva bolesnika su starije životne dobi. Svih pet bolesnika je sa izrazito teškom kliničkom slikom i životno su ugroženi, saopšteno je iz ЈZU bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini.

– Većina hospitalizovanih se nalazi na stalnoj kiseoničkoj terapiji. Stanje u Kovid bolnici je teško s obzirom da se povećava broj bolesnika sa izrazito teškom kliničkom slikom – dodaje se u saopštenju.

Od posljednjeg epidemiološkog izvještaja u Bijeljini je devet pozitivnih na virus korona, što predstavlja i dalje visok procenat od broja testiranih, 20 odsto, saopšteno je na sastanku Kriznog štaba Bolnice.

Iz bolnice naglašavaju da je neophodno da građani shvate da je u ovom momentu najvažnije da se pridržavaju svih propisanih obavezujućih mjera, ali i da poštuju sve preporučene mjere.

– O poštovanju propisanih epidemioloških mjera u telefonskoj komunikaciji sa direktorom UKC Srpske dr Vladom Džajićem, v.d. direktora Bolnice dr Zlatko Maksimović je naglasio da je izvjestio Štab za vanredne situacije u Bijeljini, da se propisane mjere ne poštuju u obimu koji je neophodan za stavljanje epidemiološke situacije pod kontrolu – ističe se u saopštenju.

– Dr Maksimović je pohvalio sve zdravstvene radnike na požrtvovanom i predanom radu u borbi protiv virusa korona i naglasio da će teret koji već mjesecima nosi ova profesija postati u jednom trenutku pretežak ukoliko cijela zajednica ne shvati ozbiljnost situacije. Od odgovornosti svakog pojedinca zavisi funkcionisanje zdravstvenog sistema – jasan je stav svih zdravstvenih radnika.

(Vijesti.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*