Tuzlarije.net

Servisne informacije za 5.8 : Pune ruke posla za dežurne službe

Dežurne službe su zbog nevremena, sinoć imale pune ruke posla.

MUP TK: Iz MUP-a TK smo saznali da je javni red i mir  narušen jednom. Evidentirano je izvršenje pet krivičnih djela. Na području TK se dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest osoba zadobilo tjelesne povrede, jedno lice lake, a o povredama pet lica ljekari se nisu izjasnili.

HITNA MEDICINSKA POMOĆ – Kako smo doznali iz Službe hitne medicinske pomoći, pruženo je 196 zdravstvenih usluga.

VATROGASCI – Dežurni vatrogasci su u protekla 24 sata, kako kažu, imali mnoštvo prijava.  Zbog  nevremena su imali tri tehničke intervencije-jedna se odnosila na pomjeranje ugašenog auta, zbog poplave,  sa glavne saobraćajnice, zatim jedna intervencija bila je uklanjanje drveta koje je palo također na saobraćajnicu, kod NP Tuzla, te se još jedna intervencija odnosila na sklanjanje drveća koje je, zbog nevremena, palo  na stambeni objekat.

VIK Tuzla – Dio Kiseljaka danas je bez vode zbog kvara koji će biti saniran tokom dana. Također, zbog rekonstrukcije cjevovoda  u ulici Meše Selimovića od 8 do 15 neće biti vode. Uredno je snabdijevanje vodom u svim ostalim gradskim i prigradskim naseljima. 

KOMUNALAC – Iz Javnog komunalnog preduzeća “Komunalac” Tuzla kažu da je uredan odvoz smeća i higijena grada. I njihovi radnici su čitavu noć bili na terenu i sanirali štete od poplave.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*