Željezničar danas na nezgodnom gostovanju kod Radnika, Borac dočekuje Slobodu

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se s dvije današnje utakmice drugog kola u kojima će snage odmjeriti Radnik i Željezničar u Bijeljini te Borac i Sloboda u Banjoj Luci.

Plavi su odlično otvorili sezonu i dosta lako savladali Velež u prvom kolu na Grbavici pa će u Bijeljini pokušati dobrim rezultatom potvrditi visoke ambicije u novoj sezoni.

S druge strane, Radnik je remizirao u Tuzli protiv Slobode te poslao poruku svim protivnicima da će i ove godine biti nezgodna ekipa, pogotovo na svom terenu.

Posljednji meč odigran u februaru u Bijeljini između ova dva rivala okončan je bez pogodaka, a koliko su tvrde utakmice između Radnika i Željezničara najbolje govori činjenica da je prije posljednjeg remija u pet uzastopnih susreta postignut samo jedan pogodak po meču. Hoće li se nastaviti tradicija teških utakmica ostaje nam da vidimo danas od 17 sati, kada počinje duel u Bijeljini.

Borac je također odlično startao i bez problema sa 6:0 savladao Mladost u prvom kolu. Sada Banjalučani žele nova tri boda, a rival je tuzlanska Sloboda koja je u prvom kolu na svom Tušnju samo remizirala s Radnikom.

Ekipa iz Tuzle još uvijek od postojanja zajedničke Premijer lige BiH nije slavila na Gradskom stadionu, a sudeći po trenutnoj formi i kvaliteti timova teško će i danas doći do tri boda.

Raspored 2. kola:

Radnik – Željezničar 17:00
Borac – Sloboda 19:00
Mladost – Sarajevo (subota)
Olimpik – Široki (subota)
Velež – Zrinjski (subota)
Tuzla City – Krupa (subota)

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*