U Tuzli obilježena 21. godišnjica od tragične smrti Mustafe Hukića – Huke

Na današnji dan navršena 21. godina od tragične smrti velikog igrača, trenera i još večeg čovjeka Mustafe Hukića – Huke.

Tim povodom danas su fudbaleri, stručni štab i delegacija FK Sloboda u društvu Mustafinog sina Jasmina Hukića pred večerašnju utakmicu u Banjoj Luci protiv Borca posjetili su mezarje Borić na kojem je 9. avgusta 1999. godine sahranjena ikona tuzlanskog fudbala, Mustafa Hukić.

‘Vrlo je teško priznati i prihvatiti činjenicu da je prošla 21. godina otkako te nema oče moj. Kao da se jučer tragedija dogodila, toliko je jaka bol i danas u svima nama. Nema dana da ne mislim na svog rahmetli oca Mustafu i ponosan sam što moj sin nosi ime po svom rahmetli djedu Mustafi. Hvala fudbalerima Slobode, članovima stručnog štaba i mojim prijateljima što su danas na prigodan način učenjem fatihe, polaganjem cvijeća i minutom šutanje obilježili 21 godinu od tatine smrti’ – kazao je Jasmin Hukić.

Podsjećamo, Mustafa Hukić je u 48 godini života tragično izgubio život u saobraćajnoj nesreći u mjestu Devetak kod Lukavca.

Mustafa Hukić rođen je 6.Februara 1951 godine, svoju fudbalsku karijeru gradio je u tuzlanskoj Slobodi zatim Osijeku, turskom Adanasporu takođe je bio član i američkog San Josea. Za Slobodu je igrao od 1969 do 1978 godine, to su bile „zlatne” godine Slobode kada je klub sa Tušnja osvojio treće mjesto u prvenstvu bivše Jugoslavije, a Mustafa Hukić bio je jedan od najboljih i najpopularnijih igrača, te je zabilježio i pet nastupa za A reprezentaciju bivše Jugoslavije. Nakon angažmana u Osijeku, Adanasporu i San Joseu, Mustafa Hukić se vraća na Tušanj u Slobodu gdje završava svoju karijeru 1985 godine. Nakon završene igračke karijere, popularni Huka odlazi u trenerske vode, podsjećamo da je bio asistent selektoru A reprezentacije BiH, Fuadu Muzuroviću a u isto vrijeme vodio je i fudbalsku B selekciju naše zemlje. U periodu 1994 – 1999 vodio je F.K Slobodu, mnogi će se složiti da u upravo u tom periodu poslijeratna Sloboda igrala svoj najbolji fudbal.

(Tuzlanski.ba/FK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*