(Video) Hronika plus: Kontinuirano stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta u RPC Tuzla – Inkubator Lipnica

Od kako je 2004. godine osnovan RPC Tuzla – Inkubator Lipnica, zabilježen je kontinuiran porast prisutnih firmi u Centru, porast uposlenih, kao i unapređenje i povećanje vrijednosti infrastrukture i objekata.

Podsjećamo, cilj projekta RPC-a je podsticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva stvaranjem povoljnog poslovnog ambijenta kroz obezbjeđenje poslovnih prostora za rad pod povoljnim finansijskim okolnostima, pružanje poslovnih i drugih usluga u najkritičnijim fazama razvoja preduzeća, sudjelovanje u lokalnom ekonomskom razvoju kroz potpuno opravdano korištenje građevinskog zemljišta i objekata uz otvaranje niza prozvodno prerađivačkih i uslužnih pogona u cilju smanjenja nezaposlenosti stanovništva. Zadatak je i privlačenje domaćih i stranih investitora, a posebno je značajan cilj pružanje podrške kategoriji start-up preduzeća.

Na žalost, zbog pandemije korona virusa, nekoliko poslovnih subjekata bilo je prinuđeno zaustaviti poslovanje. Ipak, u Inkubatoru se nadaju da će se situacija promjeniti na bolje. Već je potpisano nekoliko ugovora, a prostora za nove korisnike još ima, istakao je za Hroniku plus Emir Hamzić, direktor RPC Tuzla – Inkubator Lipnica.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*