Inspekcija u Sarajevu kaznila šest kafića sa ukupno 18.000 KM zbog nepoštivanja mjera

U Sarajevu je sinoć inspekcija kaznila šest ugostiteljskih objekata na području općina Stari Grad i Centar zbog nepoštivanja mjera koje je naredio Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva. Izrečeno je 10 prekršajnih naloga u novčanom iznosu od 18.000KM.

Pet timova sanitarnih inspektora Kantonalne uprave za inspekcijske poslove su sinoć, uz asistenciju Specijalne jedinice MUP-a KS, proveli nadzore nad poštivanjem higijensko-epidemiloških mjera u ugostiteljskim objektima i poštivanjem radnog vremena do 23:00 sata.

U nadzorima kojima je bilo obuhvaćeno 11 ugostiteljskih objekata na području općina Stari Grad i Centar sankcionisano je šest ugostiteljskih objekata kojima je izrečeno 10 prekršajnih naloga u novčanom iznosu od 18.000 KM.

Razlog za izricanje navedenih novčanih sankcija bilo je nepoštivanje socijalne distance, nenošenje i nepravilno nošenje maski, te nevršenje obavezne dezinfekcije prostora, dok nepoštivanje radnog vremena iza 23:00 sata sinoć nije utvrđeno.

Intezivne inspekcijske kontrole, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju i nardbe kriznih štabova, biće nastavljene i u predstojećem periodu, s ciljem kontrole poštivanja i uspostavljanje higijensko-epidemioloških mjera naloženih Naredbom Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, rečeno je kantonalne inspekcije.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*