(Video) Hronika plus: Novi stanovi za devedeset porodica iz Mihatovića

Devedeset porodica sa ukupno 247 članova koji su godinama živjeli u kolektivnom centru Mihatovići danas su dobili ključeve novoizgrađenih stanova u naselju Miladije u Tuzli. Riječ je o stanovima izgrađenim u okviru projekta CEB II „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem javnih stambenih rješenja“. 

Ukupna vrijednost podprojekta Miladije iznosila je 5.9 miliona KM, od čega je iznos od 3.9 miliona KM kreditnih sredstava CEB-a, a ostatak je osiguran iz budžeta Grada Tuzla. Kroz projekat CEB II osigurana su kreditna sredstva Razvojne banke Vijeća Evrope za zatvaranje 121 kolektivnog centra u kojima danas živi više od 7.200 građana BiH. Za tu namjenu bit će osigurano 2.600 stambenih jedinica u 82 zgrade i objekta u 45 općina i gradova u BiH. Na taj način će biti zatvoreni svi kolektivni centri u RS i više od 76 posto na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Na području Federacije BiH, u toku je izvođenje radova na izgradnji stambenih objekta za devet podprojekata koji se realiziraju na području Grada Tuzle, Grada Zenice, Općine Srebrenik (dva podprojekta), Sapna, Tešanj, Donji Vakuf, Jablanica i Konjic, s ukupno 282 stambene jedinice.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*