Poljaci odradili službeni trening na Bilinom Polju i spremni za meč protiv Zmajeva

Nogometaši Poljske odradili su službeni trening na stadionu Bilino Polje pred susret protiv Bosne i Hercegovine u okviru 2. kola Lige nacija koji se igra u ponedjeljak.

Poljaci su danas avionom stigli u Sarajevo i odmah su se uputili za Zenicu, a nakon konferencije za medije igrači su obavili i službeni trening pred sutrašnju utakmicu.

Selektor selekcije Poljske Jerzy Brzęczek omentarišući utakmicu Bosne i Hercegovine i Italije kazao da nisu iznenađeni igrom izabranika Duška Bajevića.

“Nismo iznenađeni, poštujemo BiH koja se takmiči na tri fronta. Vidjeli smo jaku i disciplinovanu igru i shodno tome ćemo se pripremiti za sutrašnju utakmicu koju očekujemo”, kazao je Brzęczek te dodao:

“Teško je spominjati imena nekih igrača, osim Džeke, a vidjet ćemo kakav će sutra sastav Bosne i Hercegovine biti. Svaki novi trener ima i svoj sastav. Oni su igrali agresivno, ali važnije je kako ćemo mi pripremiti svoju ekipu”, kazao je on.

Inače, ovo će biti prvi zvanični duel BiH i Poljske, a do sada su ove dvije selekcije odigrale tri neslužbene međusobne utakmice.

Podsjetimo, utakmica između BiH i Poljske igra se sutra na stadionu Bilino Polje s početkom u 20:45 sati.

(RTV7/Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*