Gazzetta: Ćao Džeko, Pirlova “devetka” je Morata

Gotovo je. Edin Džeko neće potpisati za Juventus, barem ne u ovom prijelaznom roku. Gazzetta dello Sport na današnjoj naslovnici donosi vijest da je Juventus i definitivno odustao od Džeke i odlučio se za Alvara Moratu.

Udarna vijest dana je “Vječni Ibrahimović” koji je sinoć na pragu 39. godine postigao dva pogotka kojima je donio pobjedu Milanu protiv Bologne, a iznad nje u samom vrhu naslovnice nalazi se vijest o Morati i Džeki.

“Pirlova ‘devetka’ je Morata. Ćao Džeko, Španac se vraća na posudbu za deset miliona godišnje”, stoji na naslovnici Gazzette.

Podsjetimo, Džeko je bio sve dogovorio s Juventusom i trebalo je da pređe iz Rome za 15 miliona eura.

No, Vučica ga ne želi pustiti dok ne nađe zamjenu, a to je trebao biti Arkadiusz Milik. Ipak, Poljak je u otvorenom “ratu” sa čelnicima Napolija i ne želi napustiti klub dok mu ne isplate milion eura koje mu duguju.

Nakon što je postalo izvjesno da se to neće desiti Juventus se okrenuo rezervnoj varijanti, a to je Morata.

Španac je sinoć stigao u Torino, danas će obaviti ljekarske preglede i zvanično stići na posudbu.

Juve će dati Atletico Madridu 10 miliona eura za posudbu uz pravo otkupa za dodatnih 45 miliona eura. U ugovoru stoji i opcija da Morata ostane i iduće sezone na posudbi za dodatnih 10 miliona eura, a tada bi ga Juve mogao kupiti za 35 miliona.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*