BiH: Podignuta optužnica za krijumčarenje 55 kilograma marihuane

Optuženi Marko Danilović (1999. godište) iz Herceg Novog tereti se da je s područja Crne Gore prokrijumčario u Bosnu i Hercegovinu oko 55 kilograma opojne droge marihuana – “skunk”, s namjerom daljeg krijumčarenja u Hrvatsku, u čemu je otkriven i spriječen, a opojna droga oduzeta, objavili su u utorak iz Tužilaštva BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv crnogorskog državljanina Danilovića. Optuženi se tereti da je, radi pribavljanja nezakonite imovinske koristi, u specijalno napravljenom spremniku u teretnom motornom vozilu crnogorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao, prevozio 50 paketa ukupne težine 55,402 kilogama opojne droge marihuana.

Navedenu opojnu drogu optuženi je 24. jula ove godine prokrijumčario u BiH te je namjeravao prokrijumčariti dalje u Hrvatsku i na područje Evropske unije, u čemu je otkriven i spriječen od pripadnika Granične policije BiH na graničnom prijelazu Gradiška, navode iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da zaplijenjena količina opojne droge na ilegalnom narkotržištu zemalja EU dostiže cijenu od više stotina hiljada eura.

Optuženi se nalazi u pritvoru, a tereti se da je počinio kazneno djelo neovlašten promet opojnih droga. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*