Tegeltija i Rousson o mogućnostima unapređenja ekonomskih odnosa BiH i Francuske

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Guillaume Rousson.

Razgovarano je o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, kao i mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje u oblastima od obostranog interesa. Predsjedavajući Vijeća ministara BiH je naglasio potrebu što hitnijeg pokretanja novog investicionog ciklusa s ciljem saniranja socioekonomskih posljedica krize izazvane pandemijom virusa korona, te istakao da provođenje reformskih procesa s ciljem stvaranja boljih uslova za poslovanje domaćih i stranih investitora ostaje u fokusu Vijeća ministara.

Tegeltija je ponovio opredijeljenost Vijeća ministara BiH za evropske integracije, uz puno uvažavanje ustavnog uređenja i nadležnosti svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Sagovornici su istakli potrebu korištenja dobrih političkih veza Bosne i Hercegovine i Francuske u pravcu unapređenja ekonomskih odnosa, sa posebnim akcentom na promociju investicionih potencijala BiH u Francuskoj.

Tegeltija je zahvalio ambasadoru Rusonu na ostvarenom stepenu saradnje i podršci Francuske Bosni i Hercegovini tokom njegovog mandata u BiH, te mu poželio mnogo uspjeha u budućim angažmanima i profesionalnoj karijeri, dobro zdravlje i uspjeh na privatnom planu, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*