Kradljivica Sabaheta Džindo pokušala izvršiti samoubistvo u banjalučkom zatvoru

Sabaheta Džindo, poznata kao kraljica džeparoša, pokušala je izvršiti samoubistvo u KPZ-u Banja Luka, piše Srpskainfo.Džindo se, prema pisanju portala, jučer pokušala objesiti u kupatilu pritvorske jedinice u kojoj boravi, a u tome su je spriječili policajci.

“Džindo je u jutarnjim časovima bila u kupatilu pritvorske jedinice i dežurna policajka prva je primjetila da se nešto sumnjivo događa. Naime, Džindo je zaklonila pogled tako što je otvorila vrata toaleta, a na pitanje policajke šta radi odgovorila je da nešto popravlja”, objasnio je izvor iz banjalučkog zatvora.

Dežurna policajka obavijestila je kolege pa su zajedno ušli u pritvorsku ćeliju, gdje su Džindo zatekli na stolici sa bijelom plahtom koju je namjeravala omotati oko vrata kako bi se objesila.

Džindo je poznata po krađama širom Bosne i Hercegovine. Krala je kako u Sarajevu, tako i u Prijedoru, Zenici, Travniku, Banjoj Luci, Foči, Tuzli. Kako bi činila krivična djela, Džindo je odlazila i van granica BiH. Ona je u Zagrebu pokrala 13 osoba. Također, krala je i u Splitu.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.