Više talijanskih regija postrožilo mjere protiv koronavirusa

Brojne talijanske regije najavile su strože mjere na otvorenom kako bi suzbile širenje koronavirusa.

Sicilija je objavila da će se svi inozemni putnici morati testirati pri dolasku i javiti se liječniku. Od srijede će biti obvezno nošenje maske u javnosti za starije od šest godina. Mjere će biti na snazi najmanje do 30. listopada, prenosi Hina.

“S dolaskom sezone gripe ulazimo u delikatnu fazu epidemije”, rekao je predsjednik te južne talijanske regije Nello Musumeci.

Južna talijanska regija Kampanija uvela je još prošli tjedan mjeru obveznog nošenja maski u javnosti koja će trajati najmanje do 4. listopada.

Maske moraju nositi i stanovnici sjeverozapadnog lučkog grada Genove. Diljem Italije maske su obvezne u trgovinama, vlakovima i drugim zatvorenim prostorima u vrijeme najvećih gužvi od 16 do četiri sata ujutro.

Stručnjaci smatraju da je situacija u Italiji bolja zbog stroge i duge karantene, ali u kombinaciji s kolektivnom traumom

Italija je u nedjelju zabilježila 1766 novih zaraza, puno manje nego druge europske zemlje. Francuska je prošli tjedan zabilježila rekordnih 16 tisuća, a Španjolska više od 10 tisuća novih slučajeva u jednome danu, dok dnevni broj novozaraženih u Italiji ne prelazi dvije tisuće.

Talijani provode nešto manje testova, njih 120 tisuća u odnosu na francuskih 180 tisuća, no to ne objašnjava u potpunosti veliku razliku u brojevima.

Stručnjaci smatraju da je boljoj situaciji u Italiji pripomogao uspjeh stroge i duge karantene u kombinaciji s kolektivnom traumom.

Ukupno je u Italiji oko 310.000 zaraženih, a više od 35.800 smrti povezuje se s covidom-19.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*