Sloboda se oprostila od Kup takmičenja nakon poraza u Goraždu

Izabranici Gradimira Crnogorca danas su u okviru 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon penala (2:2) poraženi od ekipe Goražda čime su se oprostili od takmičenja u Kupu BiH.

Početno odmjeravanje snaga pripalo je Tuzlacima, te je Sloboda već u 14. minuti preko Alića pogodila za 0:1. Domaćini su se vrlo brzo vratili u meč, te su u 31. minuti preko Okovića stigli do izjednačenja 1:1.

Početkom drugog poluvremena Goradže je povelo sa 2:1 golom Tatara sa bijele tačke, da bi Sloboda izjednačila na 2:2 golom Avdihodžića u 75. minuti. Nakon nerješenog ishoda 2:2 pristupilo se izvođenju jedaneseteraca gdje su više spretnosti imali domćai igrači koji su uspjeli da izbore plasman u osminu finala Kup-a BiH.

Trener Slobode danas se odlučio za kombinovani sastav te su za Slobodu nastupili: Kukić, Beganović, Salihović, Omerović, Halvadžić, Kadrić, Ristić, Alić, Hasukić, Osmić, Mujkić. Za FK Goražde od prve minute su nastupili: Karačić, Guzijan, Dučić, Oković, Ferhatović, Jazvin, Tatar, Blagojević, Velić, Danilović, Mihajlović.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*