Tuzla City u osmini finala Kupa BiH

Pobjedom od 2:0 golovima Ramića, fudbaleri Tuzla Cityja savladali su Slobodu u Novom Gradu i plasirali se u 1/8 finala Kupa BiH.

Trener Nalić je zbog nedavnog meča sa Slobodom u Tuzli želio da odmori nekoliko igrača, pa je priliku pružio i onima koji su do sada manje igrali. Tako je meč na golu počeo Fejzić, ispred Đerić, Morris, Barišić i Duraković, u vezi Nikolić i Rustemović, ofanzivno Nukić, Maksimović i Badji te u vrhu Ramić. Iako su Tuzlaci imali veći posjed i gospodarali terenom, u prvih 45 minuta nije bilo golova, a prilike su propustili Đerić, Nukić, Badji i Nikolić.

U 55.minuti Nalić pravi trostruku izmjenu pa umjesto Morrisa, Badjija i Maksimovića ulaze Kostić, Crnkić i Ubiparip. To je brzo rezultiralo pogotkom kada Ramić u 57.minuti trese mrežu domaćina. Pet minuta kasnije Barišić pogađa prečku nakon kornera Nikolića. Zadnjih dvadeset minuta priliku dobiva i mladi Mešinović umjesto Nukića. Sve je bilo riješeno u 78.minuti kada Ramić postiže i drugi pogotak za konačnih 0:2.

U finišu meča junaka utakmice Ramića, zamijenio je mladi Džaferović. Sve u svemu rutinska i zaslužena pobjeda Plavih te prolazak u 1/8 finala Kupa BiH.

(Tuzlanski.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*