(Video) Intervju sa gradonačelnikom Tuzle: ˝Sve ovo smo radili da bi se građani ponosili svojim gradom ˝

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović 19 godina rukovodi ovim gradom, prvo kao načelnik općine, a potom i kao gradonačelnik. Peti mandat je na izmaku, što je i jedan od povoda za razgovor o ispunjenim obećanjima, uspjesima, ali i o problemima s kojima se trebalo uhvatiti u koštac u proteklom periodu. Pored stvaranja uslova za razvoj privrede i otvaranja novih radnih mjesta, brojnih komunalnih i infrastrukturnih projekata, gradonačelnik se osvrnuo na značaj socijalne politike koju gradska uprava kontinuirano provodi.

Komentarisao je, između ostalog, i podatke objavljene na zvaničnoj stranici Istinomjera koja je u ovom mandatu vršila monitoring stepena ispunjenosti predizbornih obećanja u 12 lokalnih samouprava, među kojima je i Tuzla, a koji pokazuju da je Tuzla ispunila 95 posto obećanja, više nego bilo koja lokalna zajednica.

Kako je tokom intervjua istakao, uz podršku tima, Gradske uprave i Gradskog vijeća, sve aktivnosti su u proteklom periodu bile usmjerene na razvoj grada.

Naglasio je kako je sve ono što je urađeno do sada imalo za cilj da građani Tuzle žive u lijepom i uspješnom gradu, gradu kojim će se ponositi.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*