Čeka se hapšenje i Davora Gaja, Batkovog kolege iz “Otvorene mreže”

Jučer je u Sarajevu uhapšen Almir Čehajić Batko, a danas ili u narednim danima u okviru akcije “Network” policijski službenici bi trebali uhapsiti i njegovog poslovnog kolegu Davora Gaja koji je trenutno u Turskoj.

Gaj se sumnjiči za krivično djelo zloupotreba položaja prilikom čega su neke osobe stekle protivimovinsku korist na štetu drugih osoba.

Naime, Gaj je bio odgovorna osoba u firmi “Otvorena mreža” u kojoj su jučer izvršeni pretresi, a istražitelji su pretresli i njegov stan.

Prema dostupnim podacima Davor Gaj se vodio kao direktor firme “City – Otvorena mreža” d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana emisija “Udri muški”, koju je vodio Almir Čehajić Batko.

Gaj je radio i kao koordinator u programu transplantacija u okviru Otvorene mreže koja se bavila humanitarnim radom.

Protiv njega i Čehajića je podneseno nekoliko prijava na osnovu čega je pokrenuta istraga u saradnji SIPA-e i Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, Almir Čehajić poznatiji kao Batko uhapšen je jučer u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) zbog sumnje da je stekao protivpravnu imovinsku korist veću od 625.000 KM. Pored navedenog iznosa od 625 hiljada KM sumnjiči i za podizanje i raspolaganje kreditima u ime firme “City – Otvorena mreža” iz Sarajeva, a čime je prema mišljenju istražitelja prouzrokovana šteta navedenoj firmi koja je veća od 50 hiljada KM. Da je pribavio protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu tereti se upravo Almir Čehajić Batko i Davor Gaj.

Radnje istražitelja su bile usmjerene na otkrivanje zloupotrebe položaja i ovlasti, odnosno pranja novca, a voditelj je uhapšen zbog navodnih finansijskih malverzacija.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*