Ana Brnabić objavila ko će biti ministri u novoj vladi Srbije

Mandatarka za sastav Vlade Srbije Ana Brnabić objavila je nakon sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke imena kandidata za ministre. U novoj vladi naći će se 10 žena, a među njima je i Darija Kisić Tepavčević koja je porijeklom iz Sarajeva.

Dosadašnji ministar odbrane Aleksandar Vulin preći će u ministarstvo unutrašnjih poslova, a Nebojša Stefanović, dosadašnji ministar policije preuzet će ministarstvo odbrane. Ministar vanjskih poslova bit će Nikola Selaković.

Ministar finansija bit će Siniša Mali, privrede Anđelka Atanacković, a ministarstvo poljoprivrede , šumarstva i vodoprivrede vodit će Branislav Nedimović.

Ministarstvo za evropske integracije vodit će Jadranka Joksimović, ministarstvo zdravlja Zlatibor Lončar, dok će Darija Kisić Tepavčević biti na čelu ministarstva za rad, zapiošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministrica zaštite životne sredine bit će Irena Vujović, a na čelu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture bit će Tomislav Momirović. Ministrica rudarstva u energetike bit će Zorana Mihajlović, a trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Na čelu ministarstva pravde bit će Maja Popović, državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, a ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji vodit će Ratko Dmitrović, a ministar za brigu o selu bit će Milan Krkobabić.

Ministarstvo omladine i sporta vodit će Vanja Udovičić, kulture i informisanja Maja Gojković, dok je ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog nadzora pripalu resoru Socijalističke partije Srbije koje nije saopćilo konačnu odluku.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*