KRSG ˝Sloboda˝Tuzla: Odlazak na Evropsko prvenstvo u ritmičkoj gimnastici

U ponedjeljak 23.11.2020. godine reprezentacija Bosne i Hercegovine u ritmičkoj gimnastici putuje na Evropsko prvenstvo u Kijev (Ukrajina). U ekipi reprezentacije BiH nalaze se i članice KRSG ”Sloboda” Tuzla, gimnastičarke Irma Jukić i Amila Bećirović, te trenerica Vanessa Tinjić i trenerica i međunarodna FIG sutkinja Svitlana Tinjić koja će ujedno i suduti na ovom Evropskom prvenstvu.

Ovo Evropsko prvenstvo u ritmičkoj gimanstici trebalo se održati u maju ove godine, ali zbog situacije sa panedmijom Covid-19 odgođeno je za 26.-30. novembar 2020. godine.

Poslije učešća seniorke Vanesse Tinjić na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu 2015. godine ovo je još jedan uspjeh gimnastičarki Slobode. Na Evropskom prvenstvu će se naći najkvalitetnije gimnastičarke koje će predstavljati svoje zemlje, te će gimanstičarke iz Bosne i Hercegovine imati veoma jaku konkurenciju.

”Ponosni smo što smo dio ekipe reprezentacije BiH koja će učestvovati na ovom veoma značajnom takmičenju, kao što je Evropsko prvenstvo. Naše gimnastičarke se pripremaju od januara ove godine da bi bile što spremnije i postigle što bolji rezultat. Sa nestrpljenjem čekamo polazak i nadamo se da ćemo postići zadovoljavajući  rezultat.” – rekla je trenerica Svitlana Tinjić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*