Željezničar i Sloboda u sjajnom meču na Grbavici podijelili bodove

Nogometaši Željezničara i Slobode su remizirali u 15. kolu Premijer lige BiH rezultatom 2:2.Susret nije mogao bolje početi za goste, a gore za domaćina. Već u prvoj minuti Sloboda je povela kada je nakon kornera sa desne strane Kurtalić ostao sam na drugoj stativi i iz blizine matirao Erića.

U narednih nekoliko minuta Željezničar je imao tri velike prilike. Najprije je udarac glavom Juričića sjajno odbranio Golubović, potom je Ikićev šut glavom “očistio” Predragović sa gol-linije, a zatim je Bekrić pogodio stativu.

Vidjeli smo potom i šanse Štilića i Stevanovića koji su bili neprecizni, a u 22. minuti konačno su se napadi domaćina isplatili.

Štilić je izveo korner, lopta je došla do Bekrića koji je šutirao, ona je na putu do gola zakačila Juričića i i završila je u mreži za 1:1.

Samo četiri minute kasnije Sloboda je ponovo mogla stići do vodstva, no lijevi bek Tomašević je šutirao s deset metara i pogodio je samo prečku.

Do kraja poluvremena Golubović je imao još dvije dobre intervencije, dok je Husejinović pokušao u posljednjem napadu ali je šutirao preko gola.

Na samom startu drugog poluvremena ponovo se zatresao okvir gola domaće ekipe, ovaj put nakon što je Husejinović iskosa lukavo pokušao centrirati, a lopta je pogodila stativu.

Na naredno uzbuđenje na meču se čekalo dvadesetak minuta kada je Štilić slabo šutirao iz gotovo idealne pozicije sa 16 metara, te je lopta otišla preko gola.

Već u narednom napadu priliku za Slobodu je imao Husejinović koji je pokušao iskosa sa 25 metara, ali je lopta otišla pored gola.

Željo je preokrenuo rezultat u 75. minuti. Bekrić je počeo akciju, Bojo je odigrao povratni pas, a Štilić efektnim udarcem sa desetak metara pogodio za 2:1.

Do kraja susreta Sloboda je pokušavala doći do izjednačenja, a Plavi su se skoncentrisali na kontranapade.

Sloboda je do boda stigla u 89. minuti kada je Alić sa desetak metara pogodio za konačnih 2:2.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*