Vozači oprez: Moguća poledica u višim planinskim predjelima i prilazima tunelima

Na dionicama u višim planinskim predjelima, na prilazima tunelima i preko mostova upozoravamo na poledicu na kolovoz. Poteškoće vozačima jutros pričinjava i ponegdje gusta magla, koja smanjuje vidljivost ispod 100 m. Vidjljivost je smanjena u zapadnoj Bosni, na području Sarajeva, Glamoča, Bosanskog Grahova, kao i na putnim pravcima: Jajce-Donji Vakuf, Maglaj-Žepče, Konjic-Jablanica, Kupres-Šuica i Srebrenik-Orašje. I u tim područjima kolovoz je mokar i klizav. U jugozapdnoj Bosni i ponegdje u Hercegovini skrećemo pažnju na povremeno jake udare vjetra. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu. Na put ne krećite bez zimske opreme.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce-Crna Rijeka), zbog čega se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje) Livno-Kamensko, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustipraća, Posušje-Široki Brijeg i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati.

Povodom praznika Dana državnosti BiH večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*