(Video) U ˝Jutru u 7˝ o značaju ˝Porodičnog zdravstvenog foruma˝

U Tuzli je tokom sedmice  održan „Porodični zdravstveni Forum“ koji je organizovala Specijalna olimpijada u Bosni i Hercegovini u partnerstvu za Populacijskim fondom Ujedinjenih Nacija (UNFPA) u BiH. Porodičnom zdravstvenom forumu prisustvovalo je 15 djevojaka i njihovih roditeljki iz udruženja Hrabro srce, Urodiol i IC Lotos.

Porodičnom zdravstvenom forumu prisustvovao je i UNFPA predstavnik u BiH John Kennedy Mosoti. Program Porodičnog zdravstvenog foruma obuhvatio je teme iz različitih oblasti kao što su socijalna zaštita, zdravstvena zaštita, trenutni status  i buduće perspektive u vremenu pandemije Covida 19,  inkluzivnih praksi, ali i sportskih programa.

Izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić-Selimović ističe da je ponosna što je ovakav Porodični zdravstveni forum održan u Tuzli koji je na najbolji način pokazao da imamo podršku međunarodnih i domaćih institucija i da su roditelji i osobe s intelektualnim  teskoćama u fokusu svih zbivanja kada  su u pitanju sport i sportski programi, ali i porodični i zdravstveni programi, kao i socijalna zaštita. Pažnju ovom značajnom Forumu posvetili smo u našem Jutarnjem programu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*