JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla – Bonitetno pouzdana kompanija

Peta sesija „Četvrtkom u podne sa bonitetno pouzdanim “ održana je, u hotelu Blanka na Vlašiću, u okviru projekta „Pouzdanost 2020“, koji organizuju LRC i Poslovne novine u partnerstvu sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH i uz podršku ekskluzivnog logističkog partnera Express Courier. Tom prilikom dodijeljeni su i certifikati bonitetne pouzdanosti.

Cilj projekta je umrežavanje i promocija bonitetno pouzdanih kompanija koje su bez obzira na ova teška vremena našle put kako raditi bolje, kako uprkos svemu izaći na strana tržišta, zaposliti nove ljude.

Jadranka Kuljanin, direktorica LRC-a u uvodnom izlaganju istakla je zadovoljstvo što su i u vrijeme pandemije opravdali povjerenje klijenata.

“Svakodnevno radimo na unapređenju postojećih i razvoju novih servisa, pa smo prije par mjeseci izašli i sa novom platformom za pristup podacima. LRC je zajedno sa Poslovnim novinama izgradio brend koji postaje prepoznatljiv i u regionu. Ovakvi susreti su značajni jer imate mogućnost da predstavite šta je ono što vi radite i nudite, a da unaprijed znate da su preko puta vas zaista kvalitetne bonitetne kompanije sa kojima možete sarađivati. I mi smo se povezali na ovakav način sa kompanija sa kojima nismo do sada radili, a koje su dio projekta Poslovnih novina. Upravo na ovakvim susretima prepoznali su da je to nešto što bi njima moglo olakšati svakodnevne poslovne procese i doprinjeti da donesu kvalitetniju i sigurniju poslovnu odluku pogotovo sada kada se pod uticajem pandemije stanje na tržištu mijenja. Činjenica je da će kompanije koje su bonitetno pouzdane manje osjetiti posljedice pandemije za razliku od onih koje to nisu.”

Prema rezultatima poslovanja i organizaciji sistema rada JKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Tuzla spada u top pet vodovoda u BiH, a prema riječima direktora Aida Berbića, cilj im je da u naredne dvije godine budu top jedan vodovod u BiH.

„Naša kompanija je dokaz da i javni sektor može biti jednako uspješan u poslovanju, kao i privatni. Mjesečno izdajemo 49.000 računa, naplativost smo podigli iznad 90 posto i u potpunosti ispunjavamo kolektivni ugovor. Uložili smo preko 3 miliona KM u nabavku specijalnih vozila. Trenutno aktivno radimo na projektu dugoročnog vodosnabdijevanja grada Tuzle do 2036. godine vrijednom 13.500.000 eura“, kaže Berbić.

VIK Tuzla/RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*