Tuzlaci protiv Hercegovaca otvaraju 17. kolo nogometne Premijer lige BiH

U utorak se igraju prve dvije od šest utakmica 17. kola nogometne Premijer lige BiH, a u prva dva susreta sastaju se tuzlanski protiv hercegovačkih timova. Prvi će na teren izaći igrači Tuzla Cityja i Veleža, a susret na stadionu Tušanj igra se s početkom u 13:00 sati.

Domaći igrači ovaj meč dočekuju nakon neugodnog poraza od Olimpika na Otoci rezultatom 3:2, što im je ujedno bio i šesti poraz ovoj sezoni, dok će Velež u Tuzlu doći nakon remija protiv Sarajeva bez pogodaka na svom terenu i eventualnom pobjedom jedna od ovih ekipa mogla bi se nadati prilici da se uključi u borbu za treću poziciju.

U prvom meču ovih timova ove sezone nije bilo pobjednika, a rezultat je glasio 1:1, dok prošle godine na Tušnju u dva odigran meča na jednom nije bilo pogodaka dok je drugi riješio domaći tim rezultatom 1:0.

Drugi meč igra se na stadionu Pecara između Širokog Brijega i Slobode, a ovo će ujedno biti i posljednja prilika za Tuzlake da pokušaju uhvatiti voz za gornji dio tabele i da se eventualno mogu nadati da dobrim rezultatima u drugoj polusezoni mogu doći do treće ili četvrte pozicije.

Sloboda je remizirala u posljednja dva meča, prvo protiv Željezničara na Grbavici a zatim i protiv Zrinjskog na svom terenu, dok je Široki Brijeg u pretprošlom kolu deklasirao Radnik na svom terenu rezultatom 5:0, nakon čega je u finišu stigao do jednog boda protiv Borca u Banjoj Luci.

Široki je trenutno na petoj poziciji na tabeli sa 25 osvojenih bodova, dok je Sloboda na osmoj poziciji i i nakon 16 odigranih utakmica imaju 19 osvojenih bodova.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*