Velež nakon preokreta slavio na Tušnju protiv Tuzla Cityja

Fudbaleri Veleža danas su nakon preokreta pobijedili u gostima ekipu Tuzla Cityja sa 3:1 u meču 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Tuzla City je prvu šansu imao već u drugoj minuti kada je Ramić pokušao sa nekih 20-tak metara, ali je Bogdanović bio siguran. No, deset minuta kasnije domaći tim je uspio da dođe do prednosti.

Nakon prekida je nastala gužva u petercu gostiju, prvo je Zvonić izbio loptu s gol linije, ali je na nju natrčao Dejan Maksimović koji ju je zakucao u mrežu mostarskog kluba za 1:0.

Velež je nakon primljenog gola zaigrao nešto bolje. U 20. minuti Mulić je šutirao iz teške pozicije, no Fejzić odlično brani. Osam minuta kasnije uzvratio je i domaći tim. Nakon kornera lopta dolazi do Karjaševića koji je odlično šutirao, ali prečka spašava goste.

Rođeni su u 34. minuti kaznili Tuzla City za ovaj promašaj i uspjeli da poravnaju na 1:1. Visoki Mulić je loptu spusio za potpunog samog Osmića koji je proslijeđuje do Radovca, a ovaj je hladnokrvno posprema u mrežu Fejzića.

Igrači Tuzla Cityja su u 38. minuti tražili penal nakon što je pao Maksimović, ali je Peljto odmahnuo rukama. U prvom dijelu vidjeli smo još dobru šansu za goste kada je Mulić pokušao glavom, ali je ostalo 1:1.

Velež je bolje otvorio drugo poluvrijeme i uspio da dođe do preokreta u 53. minuti. Sjajan gol iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara postigao je Mulić za veliko slavlje igrača gostujućeg tima.

Gosti su mogli sve završiti u 77. minuti kada smo vidjeli veliku gužvu ispred gola Tuzla Cityja. Prvo je Pršeš šutirao nakon oklijevanja, izblokiran je. Nastavljen je napad gostiju, isti igrač je centrirao, a Ovčina je atraktivno šutirao makazicama pored gola.

Velež je u sudijskoj nadoknadi uspio da dođe i do trećeg gola. Fejzić je uspio da odbrani udarac Radovca, ali na odbijenu loptu natrčao je Cvijanović koji je tako postavio konačnih 3:1 za Velež.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*