Tuzlaci nemoćni na Pecari: Široki Brijeg očitao lekciju Slobodi

U drugom susretu 17. kola Premijer lige BiH Široki Brijeg je razbio Slobodu s 3:0.

Sloboda nikada do sada nije slavila na Pecari, a to je bio slučaj i večeras. Široki Brijeg je od početka dominirao i potpuno zasluženo slavio protiv zaista indisponiranog i nemoćnog sastava iz Tuzle.

Već u petoj minuti dosuđen je penal za Široki Brijeg. Devedžić je za dres povukao Radeljića, zbog čega je sudija pokazao na penal. Jovićev udarac zaustavlja Golubović, no na loptu je natrčao Angelov i šutirao glavom, na kraju je Jurilj istu ugurao u mrežu. Na kraju je ipak lopta prije udarca Jurilja prešla gol-crtu i gol je prepisan Angelovu s tim da je sudija trebao ponoviti penal jer je nekoliko igrača utrčalo u šesnaesterac prije nego li je upućen udarac. 

Široki je u 17. minuti stigao do 2:0. Ćorić je centrirao sa desne strane, a Angelov lijepoglavom pogodio za 2:0 svojim drugim golom danas.

Umalo 3:0 u 20. minuti, ali Golubović je vrhovima prstiju odbranio opasan šut Ćorića iskosa. Sloboda je kako-tako zaprijetila tek u 23. minuti, ali je udarac Devedžića glavom otišao visoko preko gola.

Sve je završeno u 29. minuti. Jurilj je sve dobro uradio i na kraju šutirao s vrha kaznenog prostora za 3:0 i potpuni potop Tuzlaka.

U nastavku meča daleko slabiji nogomet, što je donekle bilo i očekivano. Sloboda se već pomirila s porazom, a Široki smanjio gas, kada je već bilo jasno da će slaviti.

Istina, bilo je još nekoliko opasnih situacija pred golom Slobode, ali ostalo je 3:0 za Široki Brijeg koji sada sa 28 bodova ide na peto mjesto, dok je Sloboda ostala osma sa 19 bodova.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*