FORUM DISKUSIJA: „Kreiranje zelenih politika na lokalnom nivou“

Ekološki forum „Kreiranje zelenih politika na lokalnom nivou“ realizuje se u sklopu projekta „Ekološka mobilizacija mjesnih zajednica Grada Tuzle“ koji je finansiran iz budžeta Grada Tuzle i Programa za razvoj zajednica kojeg MAZ implementira u partnerstvu sa Fondacijom tuzlanske zajednice.  Partneri u organizaciji foruma su Fondacija tuzlanske zajednice, Centar za ekologiju i energiju i Centar za kulturu Tuzla.

Učesnici forum diskusije su predstavnici političkih stranaka koje će na osnovu rezultata Lokalnih izbora 2020. godine dobile mandat za participiranje u Gradskom vijeću Grada Tuzle i predstavnici civilnog sektora. Moderator foruma je Ermin Avdić, Generalni sekretar Mreže aktivnih zajednica, a učesnici su:

  1. Admir Čavalić – Stranka za Bosnu i Hercegovinu
  2. Srećko Škrobić – Platforma za progres
  3. Omer Berbić – Naša stranka
  4. Vedran Stuhli – Stranka demokratske akcije
  5. Alen Kapidžić – Socijaldemokratska partija BiH
  6. Denis Bećirević – Socijaldemokrate BiH
  7. Džemila Agić- Centar za ekologiju i energiju Tuzla
  8. Amela Delić – viša asistentica na odsjeku Žurnalistika Filozofskog fakulteta UNTZ

Učesnici foruma će raspravljati o ekološkim prioritetima Grada Tuzle, mogućnostima saradnje između javnog i civilnog sektora u cilju rješavanja istih, te modelima kreiranja zelene politike koja dugoročno osigurava angažman svih aktera unutar zajednice radi poboljšanja ekološke slike Grada.

Forum će građani Grada Tuzle moći pratiti putem Live stream-a na Facebook stranici Mreža aktivnih zajednica MAZ ( https://www.facebook.com/FTZ.MAZ ) u subotu 12.12.2020. sa početkom od 13h.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*