Nogometni savez BiH suspendovao FK Borac za igranje u Premijer ligi i Kupu BiH

Fudbalski klub Borac suspendovan je za nastavak takmičenja u Premijer ligi i Kupu BiH zbog neizmirenih dugovanja prema bivšem golmanu ovog kluba Mladenu Lučiću, potvrđeno je za naš portal. Tim iz Banje Luke imao je rok do 21. decembra da isplati dugovanja prema ovom bivšem golmanu, a kako to nisu uradili, automatski su suspendovani i ta će odluka biti na snazi sve dok ne izmire dugovanja prema Lučiću.

Borac je Lučiću dužan nešto više od 36.000 KM, no stvarni problem ovaj klub će imati ukoliko dugovanja ne izmiri do naredne utakmice koja je na rasporedu tek krajem februara.

Prvobitno je Borac trebao uplatiti dugovanja Lučiću do 5. decembra ove godine, zbog čega je meč protiv FK Sarajevo bio pod znakom pitanja, no Disciplinska komisija tada im je pomjerila rok do 21. ovog mjeseca, što klub iz Banje Luke opet nije ispoštovao.

Ipak, očekuje se da će Borac najdalje u narednoj godini isplatiti dugovanja prema ovom bivšem klubu, što će uz dokaze koje moraju poslati na adresu Nogometnog saveza BiH biti dovoljno da se suspenzija ukine, odnosno da nastave s takmičenjem u Premijer ligi i Kupu BiH.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*