Sutra ulična akcija u organizaciji Foruma građana Tuzle

Za sutra, 29. decembra sa početkom u 11:00 sati, najavljena je ulična akcija, u Tuzli, u neposrednoj blizini kipova Meše Selimovića i Ismeta Mujezinovića, u organizaciji Foruma građana Tuzle, a uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

Ulična akcija biti će realizovna u okviru projekta “Radna prava žena u Tuzlanskom kantonu: Zajedno protiv diskriminacije na osnovu spola, a kojeg realizuje Forum građana Tuzle u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Cilj ulične akcije je informisati građanke i građane Tuzle o problemu diskriminacije iz oblasti radnih prava kao i o mogućnostima besplatne pravne pomoći koju Forum građana Tuzlenudi građankama Tuzlanskog kantona. Građankama i građanima, biti će podijeljeni promotivni materijali, a u cilju što boljeg informisanja o samom problemu, načinima kako moguprijaviti diskriminaciju i zaštititi/ostvariti svoja prava.

Iz Foruma građana Tuzle pozivaju sve građanke i građane na uličnu akciju kako bi se informisali, podijelili iskustva i priključili se borbi protiv korupcije.

(RTV7)

https://www.facebook.com/Prijavi-diskriminaciju-Zajedno-protiv-diskriminacije-na-osnovu-spola-104088771503310

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*