Šuman: Utakmica s Estonijom je od velike važnosti, treba nam pobjeda veća od tri gola razlike

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman uoči sutrašnjeg meča 4. kola kvalifijacija za Evropsko prvenstvo protiv Estonije u Bugojnu kazao je na naši rukometaši priželjkuju pobjedu veću od tri gola razlike kojom bi donekle ispravili loš utisak iz prve utakmice. Selektor se osvrnuo i na poraz od prije tri dana u meču protiv istog rivala u kojem su naši rukometaši izgubili 24:21

“Prvo poluvrijeme u Estoniji rezultatski možemo biti zadovoljni, imali smo plus tri, a onda je uslijedilo jedno od naših najlošijih poluvremena u ove četiri godine, dali smo samo sedam golova i pretrpjeli poraz. Taj naš napad uopšte nije funkcionisao u drugom poluvremenu, imali smo ogromne probleme, dali samo sedam golova. U odbrani nismo našli rješenje u igri sedam na šest, gdje smo znali da će to i igrati i raditi, bilo je potrebno da osvojimo dvije ili tri lopte kako bi ih vratili u zonu igre 6 na 6, ispalo je tako kako je ispalo i naravno da ne možemo biti ni blizu zadovoljni”, rekao je Šuman, koji je najavio sutrašnji revanš:

“Tako je kako je, sutra je nova utakmica. Iskoristili smo vrijeme dolaska u Sarajevo, odradili nekoliko treninga, imamo mnogo video analiza i mislim da ćemo ih spremni dočekati sutra, jer nas sutra sve preko tri razlike stavlja u drugo mjesto u grupi zajedno sa Austrijom, tako da nam je sutrašnja utakmica od velike važnosti i nadam se da ćemo uspjeti ispraviti ovo drugo poluvrijeme, biti konstantniji i da ćemo pobijediti više od tri razlike. To je cilj, to je plan i to ćemo pokušati napraviti”, kazao je selektor BiH.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala dva meča u kvalifikacijama. U prvom kolu je bez nekolicine ključnih igrača poražena od Njemačke 25:21, dok je meč drugog kola protiv Austrije otkazan zbog koronavirusa, a u već pomenutom meču poraženi smo na gostovanju od Estonije 24:21.

Na Evropsko prvenstvo 2022. godine će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*