Relatives of passengers on board missing Sriwijaya Air flight SJY182 wait for news at the Supadio airport in Pontianak on January 9, 2021, after contact with the aircraft was lost shortly after take-off from Jakarta. - An Indonesian budget airline with 62 people on board is suspected to have crashed into the sea shortly after the Boeing 737 took off from Jakarta airport on January 9, authorities said. (Photo by Louis ANDERSON / AFP)

Vlasti Indonezije: Putnički avion sa 62 osobe se srušio u more, utvrđena lokacija

Indonezijske vlasti saopćile su da je putnički avion indonezijske kompanije Sriwijaya Air koji je letio na liniji iz Jakarte ka Pontianaku pao u more, javlja Anadolu Agency (AA).

Indonežanska mornarica utvrdila je koordinate putničkog aviona, koji je nestao nakon polijetanja sa aerodroma u Jakarti, rekao je zvaničnik mornarice Abdul Rasyid.

Rasyid je naveo da su na mjestu događaja raspoređeni brodovi.

“Utvrđene su koordinate koje su date svim brodovima mornarice u oblasti”, rekao je on.

Glasnogovornica indonezijskog Ministarstva transporta Adita Irawati saopćila je ranije da kontrolori leta ne mogu stupiti u kontakt sa posadom putničkog leta SJ182. Resorni ministar Budi Karya Sumadi je nekoliko sati kasnije novinarima kazao da se avion srušio u more između otoka Laki i Lancang.

U toj regiji sjeverno od Jakarte već je u toku opsežna potraga i pronađeni su određeni predmeti za koje se pretpostavlja da su olupine srušenog aviona.

On je kazao da su se u avionu nalazile 62 osobe i to 12 članova posade i 50 putnika, među kojima i desetero djece.

U Indoneziji je u oktobru 2018. godine u padu putničkog aviona na letu JT610 kompanije Lion Air poginulo 189 osoba.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*