Film koji donosi potresnu priču o ubistvu Arnele Đogić premijerno na festivalu u Trstu

Dugoočekivana svjetska premijera dugometražnog igranog filma Faruka Lončarevića “Tako da ne ostane živa” održat će se na Međunarodnom Festivalu u Trstu.Film koji je urađen prema motivima brutalnog ubistva Arnele Đogić, koje se prije skoro pet godina desilo u okolici Olova, će biti prikazan 23. januara 2021. u okviru takmičarskog programa.

U filmu glavne uloge igraju Aida Bukva, Dino Sarija i Enes Kozličić, a urađen je u privatnoj produkciji, uz ogromne napore požrtvovane ekipe i podršku Ministarstva kulture Kantona Sarajevo, Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu te građana i Općine Olovo.

Međunarodni filmski festival u Trstu postoji već 23 godine i jedan je od najprestižnijih festivala koji prikazuje filmove iz centralne i istočne Evrope.

Podsjećamo, Arnela Đogić je imala 24 godine kada su je bivši momak i njegov prijatelj pretukli, izboli nožem u vrat i bacili niz 70 metara visoke Čudanske krševe u kanjon rijeke Stupčanice. Zločin je šokirao cijelu BiH i počinioci su osuđeni na po 40 godina zatvora.

Nakon premijere film će nastaviti putovanje po svjetskim festivalima, ali i biti distribuiran u kinima širom BiH.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*