Gdje bi Džeko mogao otići? Real i Barcelona otpali, Juventus i Inter (ne)realne opcije

Edin Džeko će, prema svemu sudeći, uskoro napustiti Romu nakon što ga je trener Paulo Fonseca prekrižio.Do kraja prijelaznog roka ostalo je samo sedam dana i Roma će morati što prije pronaći klub s kojim će postići dogovor.

Roma bi pristala i na posudbu uz obavezan otkup, posudbu do kraja sezone za novac, ali i na razmjenu igrača.

Džeko je, prema pisanju Corriere dello Sporta, rekao direktoru Tiagu Pintu da želi otići samo u vrhunski klub te je Roma u nezahvalnoj poziciji.

Real Madrid i Barcelona su željeli dovesti Dijamanta, no to je sada neizdovljivo.

Real je bio spreman ponuditi Mariana Diaza u razmjenu za Džeku, no napadač Kraljeva je odbio prelazak u Romu.

Barca je željela dovesti Džeku još u oktobru nakon što je propao njegov transfer u Juventus, no sada nije u mogućnosti jer je u toku izbor novog predsjednika i klub se nalazi u finansijskoj krizi.

Stoga Džeki preostaju samo dvije opcije – Juventus i Inter, no trebat će se desiti čudo da ode u jedan od ta dva kluba.

Džeko je pred početak ove sezone trebao preći u Juventus, no sve je propalo nakon što je Arkadiusz Milik, koji je trebao preći u Romu, ostao u Napoliju.

No, sada sportski direktor Juventusa Fabio Paratici Romi nudi Federica Bernadeschija i Samija Khediru, što ne zanima rimski klub.

Inter je iskazao interesovanje za Džeku, ali su pregovori privremeno zaustavljeni. Roma je tražila da im Inter u razmjeni pošalje Christiana Eriksena, što su Nerazzurri odbili.

Sigurno je da će se nastaviti pregovori s Juventusom i Interom, a da li će doći do dogovora saznat ćemo u narednih sedam dana.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*