Danas posljednji oproštaj od velikog čovjeka i muzičara Kemala Montena

Na sarajevskom groblju Bare danas će se u 14:30 sati porodica, prijatelji i građani Sarajeva oprostiti od velikog muzičkog umjetnika i čovjeka Kemala Montena, koji je preminuo prošle srijede u 67. godini.

Veliki broj kolega, pjevača i muzičara doći će da odaju počast Montenovom djelu, a Rade Šerbedžija, Milan Stupar, Nikša Bratoš, Ismeta Dervoz i Ivica Šarić ispratit će oproštajnim riječima ovog velikana na komemoraciji koja će biti održana u Narodnom pozorištu u 12 sati. Tokom komemoracije bit će prikazivane fotografije iz Montenovog života, a u pozadini će ansambl “Korone” svirati vječiti Montenov hit “Sarajevo ljubavi moja”.

Ovo je tužan dan za muzički svijet, za Sarajevo i cijelu BiH. No, Montenove kolege žele proslaviti njegov život i zahvaliti mu se na svemu što je učinio za svoj grad i svoje ljude, te im godinama svojim pjesmama uljepšavao svakodnevnicu. Dok kovčeg bude spuštan u zemlju, u pozadini će svirati njegovi hitovi “Sarajevo ljubavi moja” i “Dušo moja”.

Sahrani će prisustvovati Montenova supruga Branka, sin Đani i kćerka Adirana, koji su jučer stigli iz Zagreba. Očekuje se i prisustvo velikog broja građana Sarajeva i osoba iz javnog života.

Monteno je bio u zagrebačkoj klinici Rebro, gdje mu je urađena transplantacija bubrega. Od 2011. godine Kemal Monteno je bio na dijalizi, a zbog problema sa dijabetesom 2012. godine mu je ugrađena i srčana premosnica. Početkom januara mu je urađena transplantacija bubrega i od tada je bio u bolnici. Nakon operacije su uslijedile komplikacije, a posljednja dijagnoza je bila teška upala pluća. Njegovo tijelo nije izdržalo.

Monteno će biti sahranjen u Aleji velikana na gradskom groblju Bare u Sarajevu.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*