Zbog snijega u Bosanskom Grahovu proglašena elementarna nepogoda

Zbog obilnog snijega koji je ovih dana napadao na području općine Bosansko Grahovo u utorak je u toj općini proglašeno stanje elementarne nepogode, potvrdio je Feni načelnik Bosanskog Grahova Uroš Đuran.

Po njegovim riječima, uslijed sniježnih nanosa blokirano je na desetke naseljenih mjesta, a danas su uspjeli nekoliko njih odblokirati uz pomoć velikog radnog stroja dok je većina mjesta oko Bosanskog Grahova još odsječeno.

Đuran je kazao kako očekuje da će se tijekom sutrašnjeg dana očistiti do naselja oko Velikog i Malog Tičeva, Tiškovca i Stožišta pa sve do Uništa.

Dodao je da su u kontaktu s mještanima spomenutih naselja s tim da su uspjeli odblokirati lokalnu prometnicu do naseljenog mjesta Zebe gdje su uspješno evakuirali dvije starije bolesne osobe.

Pošto je na ovom dijelu napadao snijeg visine od oko 80 cm, načelnik napominje kako nemaju adekvatnu mehanizaciju za čišćenje tako da su morali angažirati jedan privatni i jedini u ovoj općini veći radni stroj.

“Bitno je da je snijeg prestao padati što će sutra olakšati mehanizaciji da dođe do ostatka blokiranih sela”, istaknuo je Đuran.

(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*