(VIDEO) Utjecaj pandemije na škole/U “Jutru u 7” o načinu održavanja nastave u drugom polugodištu/Gošća: prof. Amra Đapo

U drugom polugodištu školske 2020./2021. godine u Tuzli nastavljene su epidemiološke mjere koje podrazumijevaju rad nastavnika i profesora sa učenicima u grupama. I dalje svi nose maske, prostorije se dezinfikuju, nema velikog odmora a kretanje u školi je ograničeno. Novina je da čas traje 40 minuta, a nastava se odvija kombinovano, odnosno još uvijek je zastupljen segment online nastave za učenike koji drugu sedmicu provode učeći u kući.

Online nastava u mjeri u kojoj je morala biti zastupljena u prvom polugodištu, je svima bila novina. Gimnazija Ismet Mujezinović je umnogome doprinijela svom načinu rada kroz provođenje online nastave na odgovarajući način, o čemu smo, između ostalog, razgovarali sa Amrom Đapo, profesoricom engleskog jezika iz te obrazovne ustanove, te saznali više i o aktuelnom načinu održavanja nastave, s obzirom na to da je počelo drugo polugodište.

Više u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*