Bilo je prestrašno, gledali smo kako naše kolege padaju s vrha zgrade!

Dio radnika firme Famus gradnja iz Tešnja koji je bio na vrhu zgrade, u neposrednoj blizini dijela zida koji je pao na glavnu sarajevsku saobraćajnicu na Marijin Dvoru, za novinsku agenciju Patria su kazali da ovakvo nešto nisu doživjeli tokom svoga rada.

– Bilo je prestrašno. Gledali smo kako su trojica naših kolega bukvlano s vrha zgrade zajedno sa zidom pali na zemlju. Ne znamo u kakvom su zdravstvenom stanju i mislimo da se sve nagađa, kazao nam je jedan od radnika koji je dao i izjavu policiji, dodavši da su svi oni iz Tešnja ili Zenice.

Kako nezvaničnom saznajemo, dežurni tužilac koji se nalazi na licu mjesta kazao je da su za sada dvojica radnika mrtva, a da broj povrijeđenih ne može potvrditi jer se još uvijek radi na uklanjanju ruševina koje se nalaze na glavnoj saobraćajnici i trotoaru kuda prolaze pješaci.

Također, radnici su dodali da ne znaju zbog čega je došlo do obrušavanja dijela zida-da li od pritiska ili nečeg drugog, te poručili da možda rudnik i nije nagore mjesto za rad.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*