U BiH jutros pretežno oblačno sa slabom kišom, snijeg na planinama

U BiH je jutros pretežno oblačno vrijeme sa mjestimično slabom kišom, a na planinama i sa slabim snijegom. Temperature zraka izmjerene u 7 sati iznosile su: Bjelašnica -2 stupnja, Bijeljina i Gradačac 4, Ivan-sedlo 5, Doboj, Sokolac, Tuzla i Zenica 6, Banja Luka 7, Livno i Sarajevo 8, Bugojno, Drvar, Grude i Prijedor 9, Srebrenica 10, Jajce i Trebinje 11, Bihać, Sanski Most i Stolac 12, Mostar i Neum 13 stupnjeva.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 929 milibara i za 12 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni će danas biti pretežno oblačno vrijeme. Većinom će padati slaba kiša. Više padavina očekuje se prije podne na zapadu i jugozapadu Bosne. U Hercegovini će biti oblačno s intenzivnijom kišom. Prestanak padavina očekuje se u večernjim satima.

Meteorolozi prognoziraju vjetar umjerene jačine, povremeno s jakim udarima, južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 9 i 15 stepeni Celzija.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura će biti oko 12 stepeni Celzija, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*