Večeras počinje “arTz” festival u Tuzli

U Tuzli se večeras otvara Festival savremene umjetnosti “arTz” , koji će se do 7. juna održavati na lokacijama Ateljea “Ismet Mujezinović”, na kompleksu Panonskih jezera i u BKC TK-u Tuzla.

Riječ je je novom talasu kulturnog života iskazanom umjetničkim disciplinama atipičnim za Tuzlu. Na ovaj način se pruža prilika mladima da se aktivno educiraju i uključe u produkciju festivala i postanu potencijalni menadžeri u kulturi i budući profesionalni umjetnici.

Osnivač Festivala je JU ”Međunarodna galerija portreta” Tuzla, a podržava ga Fondacija tuzlanske zajednice, British Council BiH i Općina Tuzla. Ovogodišnji festival proteći će u znaku humanitarne pomoći za stradalo i ugroženo stanovništvo Bosne i Hercegovine u posljednim poplavama i klizištima.

“Balet”, “Drum & Bass”, “Shakespere on screen”, “Rock”, “Ethno”, “Ambient Theater”, “Dance meeting”, “Book Promotion”, “Museum”, “Paint”, “Photography”, “Cinema” samo su neki događaji, koje će tuzlanska publika imati priliku vidjeti u periodu do 7. juna.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.