U Srbiji predložen novi lockdown, odluka narednih dana

Medicinski dio Kriznog štaba zatražio je danas na sjednici da se uvede potpuno zaključavanje, a konačna odluka biće donesena kroz nekoliko dana, prenio je novinarima poslije sjednice pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

“Bilježi se povećanje broja zaraženih i ono što je medicinski dio štaba predložio danas, je da se maksimalno spriječi mogućnost svih kontakata, jedino kroz vid vanrednog stanja, odnosno policijskog časa. To vide kao mogućnost za rješenje situacije u kojoj se nalazimo”, rekao je Gojković.

On je naveo da je stav tog dijela štaba “jasno i decidno da bi u ovom trenutku to bilo najcjelishodnije rešenje, bez ulaženja u to kakve bi posljedice ‘lockdown’ mogao izazvati”.

Gojković je istakao da je ostalo da se članovi Štaba sastanu u “sljedećih dan, dva” ponovo, da se do tada obave različite konsultacije i da se zatim donese odluka adekvatna i najbolja za sve.

“Apsolutno moramo voditi računa o javnom zdravlju, inetersu naših građana, i zdravlja, ali se moramo voditi i mišlju kako ćemo kao država nakon godinu dana u svemu ovome, da podnesemo ne samo ekonomski, nego i u ostalim aspektima, sociološki, psihološki, mentalno eventualno novi ‘lockdownn'”, rekao je Gojković.

(Vijesti.ba / NN)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*