Novak Đoković, najbolji teniser današnjice protutnjao je do svog trećeg uzastopnog finala Roland Garrosa. U polufinalnom duelu srbijanski tensier nije imao milosti prema mladom Austrijancu Domonicu Thiemu, kojeg je sa ubjedljivih 3:0 savladao za nešto manje od dva sata ( Mustafa Yalcin - Anadolu Agency )

Đoković srušio Federera i postao apsolutni vladar svjetskog tenisa

Novak Đoković je danas postao teniser sa najviše sedmica na broju 1 svjetskog tenisa.

Roger Federer je bio dosadašnji rekorder sa 310 sedmica na vrhu svjetskog tenisa i malo ko je vjerovao da će taj rekord biti srušen.

Ipak, nevjerovatnom Đokoviću je to pošlo za rukom i danas je počeo 311. sedmicu na vrhu, a sigurno će produžiti taj niz na 317 sedmica čak i u slučaju svih poraza u narednih šest sedmica.

Prvi put Đoković je došao na teniski tron 4. jula 2011. godine, a tokom karijere je padao čak i na 22. mjesto u maju 2018. godine. Ipak, srbijanski teniser se uspio vratiti na sami vrh i nastaviti svoju dominaciju.

Đoković je ostvario jedan od dva zacrtana cilja na putu ka tituli najboljeg tenisera u historiji. Zato mu još nedostaje da prestigne Federera i Rafaela Nadala po broju Grand Slam turnira.

Đoković je na 18, dok Federer i Nadal imaju po 20 i vrlo je moguće da će Novaku i to poći za rukom u narednim godinama.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*